Over Logistics

Wij streven er naar om de meest betrouwbare partner te zijn voor middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar geïntegreerde logistieke oplossingen.

Image

Over Logistics
In Nederland als in Polen heeft Axell op 7 strategische locaties de beschikking over eigen warehouses. U bepaalt zelf of u gebruik wilt maken van een dedicated omgeving of een public warehouse. Ook warehouseactiviteiten op uw eigen locatie kunnen wij uit handen nemen. Door onze logistieke hotspots in Nederland en Polen zijn we in staat efficiënt vervoer tussen Nederland en Polen te faciliteren.

Efficiency
Door onze diversiteit in diensten zijn we in staat om een concurrerende prijs te bieden en flexibel te blijven. Op- en afschalen is altijd mogelijk. Wij ondersteunen u dan ook graag met onze jarenlange ervaring in opslag en handlingsystemen

Historie van Logistics

Ons familiebedrijf is in 1933 in Nederland opgericht en in 1996 uitgebreid naar Polen. En we timmeren nog steeds aan de weg. De organisatie is in bijna 90 jaar tijd behoorlijk gegroeid. Vandaag de dag telt Axell Group 9 locaties in Nederland en Polen, hebben we dagelijks 125 vrachtwagens op de weg en beschikken we over circa 150.000 m2 aan opslagcapaciteit. 

 

Jo Timermans registreert J.A.C. Timmermans als handelsonderneming in stro

Timmermans is de grootste stro leverancier in Nederland

Jo en zijn vrouw To verhuizen naar de Julianastraat in Diessen waar de eerste loodsen worden gebouwd

Transitie in de core business, van stro handel naar logistiek en opslag van golfkarton voor Philips

Zoon Jan komt in het bedrijf, hij rijdt rond op de heftruck en behaalt zijn groot rijbewijs

Jan Timmermans neemt het bedrijf over van zijn vader

Grote investering wagenpark, nieuwe hallen, kantoor en kantine en een eigen werkplaats voor onderhoud

Overname transportbedrijf "In 't Veld" in Etten-Leur met 18.500m2 aan opslag capaciteit

De samenwerking met Polen start en het eerste warehouse Ponetex in Rakoniewice wordt geopend

Start van Ponetex warehouse in Nowy Tomysl Polen

Het overlijden van Jan Timmermans en het intreden van Henriette Timmermans in de organisatie

Ponetex opent een nieuwe vestiging in Chorzów en verdubbelt de capaciteit in Skierniewice met nieuwbouw

Rebranding van Ponetex en Timmermans naar Axell

Opening van nieuwe warehouses in Teresin, Gliwice (PL) en Etten-Leur (NL)

Installatie van 5.000 zonnepanelen op het dak van het warehouse in Etten-Leur (NL)

Axell Logistics gaat over op HVO100 - fossiel vrije brandstof - voor het reduceren van CO2 uitstoot

Onze kernwaarden

Icon
Menselijk

Met, door en voor mensen kunnen we succesvol ondernemen

Icon
Daadkrachtig

Werken hard, zijn altijd kritisch en positief

Icon
Ondernemend

Diensten, mensen en kennis op de beste manier in te zetten

Icon
Transparant

Verwachtingen uitspreken en vertrouwen in elkaar tonen

Icon
Oplossend

Flexibel, innovatief en efficiënt familiebedrijf

Image

Certificering
Een certificaat geeft vertrouwen. Vertrouwen in onze producten, diensten, (management)processen en medewerkers. Met een certificaat tonen we aan dat onze organisatie efficiënt en veilig werkt, dat we de werkzaamheden en werkprocessen beheersen en dat we duurzaamheid nastreven.

We willen ons certificeren om als organisatie nog beter te worden en inzichtelijk te hebben waar onze ontwikkelpunten zitten. Maar we willen ons ook certificeren voor onze klanten én om nieuwe klanten aan te trekken.

Naast logistieke dienstverlening zijn we ook gespecialiseerd op het gebied van arbeidsbemiddeling en payrolling. Meer weten over deze aanvullende dienstverleningen?

Financial

Axell Financial

Logistics

Axell Logistics

Alle Logistics services

Services Logistics

Niet gevonden wat u zocht? Wellicht kunnen wij uw vraag beantwoorden met de FAQ.

Axell Logistics biedt ook maatwerkoplossingen voor de retail sector

Wij bieden superieure magazijn- en distributieconcepten voor zowel food als non-food producten. Onze jarenlange ervaring en de meest up-to-date supply chain kennis zorgen voor: een optimale, duurzame en kostenefficiënte supply chain. Dat is waar het bij Axell Logistics om draait. Lees hier meet over Retail Solutions bij Axell Logistics

E-fulfilment als totaaloplossing van Axell Logistics

Als e-tailer moet je focus liggen op je kernactiviteiten als: marketing en verkoop van uw producten. Dat wil je niet zorgen over opslagfaciliteiten, voorraadbeheer en levering logistiek. Met meerdere diensten onder één dak, wij bieden uw one-stop-oplossing. Dat is waar het bij Axell Logistics om draait. Onze e-Fulfilment-services omvatten het verpakken, afhandelen van consumenten retouren en het opknappen. Omdat we zowel verschillende fulfilment diensten aanbieden als: e-Fulfilment als B2B-fulfilment, kunnen we uw one-stop-logistieke partner zijn.

Lees hier meer over Value Added Logistics (VAL) bij Axell Logistics

Axell Logistics biedt ook maatwerkoplossingen voor de fashion en lifestyle sector

Voor de FMCG, Lifestyle & Fashion sector biedt Axell superieure, maatwerkoplossingen voor opslag, fulfilment en distributie. Dat is waar het bij Axell Logistics om draait. Goederen variërend van schoenen, (huis)dierenvoeding, consumentenelektronica en andere hoogwaardige artikelen zijn: vervoerd van onze magazijnen naar winkels in heel Europa. Naast het leveren van voorraden indien nodig op pallets, trolleys of in dozen, we behandelen ook retour logistieke zendingen en VAL-activiteiten (value added logistics) voor onze klanten.

Lees hier meet over VAL bij Axell Logistics

Wat kan Axell Group voor u betekenen?

Axell Group bundelt de krachten van Axell Logistics en Axell Financial en biedt een breed scala aan creatieve en flexibele oplossingen op maat voor het ondersteunen van de logistieke processen van haar klanten. Dit wordt gerealiseerd door meer dan 10 locaties in Nederland en Polen, beschikt over 150 interne medewerkers, 125 moderne vrachtwagens en 150.000 m2 aan opslagcapaciteit. Axell Logistics van oorsprong (1932) Timmermans Transport & logistiek is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in logistiek, met 2 locaties in Nederland (Diessen en Etten-Leur ) en 5 in Polen. Naast distributie in de Benelux en Polen is Axell Logistics ook internationaal transportspecialist op de corridor Benelux-Duitsland-Polen. Ook beschikken we over ruim magazijnruimte in Nederland en Polen waar op- en overslag, value-added services en e-fulfilment activiteiten voor diverse klanten plaatsvinden. Axell Financial is gespecialiseerd in accounting en payrolling. Het verlonen van vaste en flex-medewerkers vraagt om een uitgebreide administratie, vakkennis en dus tijd en kosten. Sinds jaar en dag hebben wij deze expertise in eigen huis en ondersteunen wij veel bedrijven met payrolling. Payrolling doen we zowel in Nederland als in Polen. In Polen verzorgen wij ook een volledig pakket aan accountancywerkzaamheden.

Wat is Axell Group?

Ons familiebedrijf Axell is in 1933 in Nederland opgericht en in 1997 uitgebreid naar Polen. De organisatie is in bijna 90 jaar tijd behoorlijk gegroeid. Vandaag de dag telt Axell Group meer dan 10 locaties in Nederland en beschikt over 150 interne medewerkers, 125 moderne vrachtwagens en 150.000 m2 aan opslagcapaciteit. Wij bundelen de krachten van Axell Logistics en Axell Financial en kunnen hierdoor een breed scala aan creatieve en flexibele oplossingen op maat bieden voor het ondersteunen van de productie- en logistieke processen van onze klanten. Wilt u weten wat Axell Group voor uw organisatie kan betekenen? Kijk op Axell Logistics en Axell Financial voor meer informatie.

Is uw vraag niet beantwoord in de FAQ?

Onze FAQ geeft niet op elke vraag antwoord. Mocht uw vraag onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Heeft u een specifieke vraag voor een van onze afdelingen? Klik dan op desbetreffende afdeling voor de contactgegevens, Logistics en Group.