Group, Logistics

1993 – De uitbreiding naar Etten-Leur

Zo’n 60 jaar na de oprichting – om precies te zijn op 24 mei 1993 – bereikt het in Diessen gevestigde familiebedrijf een nieuwe mijlpaal met de overname van transportbedrijf In ’t Veld. De Etten-Leurse collega-vervoerder is destijds, net als Timmermans, sterk georiënteerd op de papiersector.

Met de overname telt het bedrijf op dat moment in totaal 80 werknemers, 53 vrachtwagens en 48.000 m² opslagcapaciteit. Etten-Leur blijkt een strategische locatie als distributiecentrum, waarmee Timmermans de activiteiten voor opslag, overslag, voorraadbeheer en informatievoorziening in één klap uitbreidt. Public warehousing is hiermee – en tot op de dag van vandaag – één van de kernactiviteiten van Axell.

Met een gecombineerde magazijncapaciteit van bijna 200.000 m² in Nederland en Polen is Axell Logistics nog steeds in staat om aan de wisselende opslagbehoeften van haar opdrachtgevers te voldoen. Of het nu gaat om golfkarton, consumptiegoederen of industriële producten, elk magazijn heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Onze faciliteiten – beheerd door ervaren logistieke experts – bieden de perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een tijdelijke of meer permanente opslagoplossing. Daarnaast bieden we verschillende additionele diensten aan, zoals ontvangst, opslag, orderpicking, verpakking en verzending van goederen zodat de opdrachtgever totaal ontzorgd wordt.