Over Axell Group

Axell Group bundelt de krachten en biedt een breed scala aan creatieve en flexibele oplossingen op maat voor het ondersteunen van logistieke processen van haar klanten.

Image

Missie
Samen met onze klanten streven we er constant naar om waarden in productie en logistiek te implementeren, waardoor de basis wordt gelegd voor verdere ontwikkeling in de gebieden waarin we gespecialiseerd zijn.

Visie
Als specialist in Nederland en Polen bieden wij de meest creatieve en flexibele oplossingen die de productie en logistiek van onze klanten ondersteunen. Maar we zijn meer dan alleen logistiek dienstverlener. Met totaaloplossingen nemen we alle zorg van onze opdrachtgevers uit handen. Eén ding is daarbij essentieel: we ondernemen succesvol met, door en voor mensen.

Historie Axell Group

Ons familiebedrijf Axell Group, voorheen Timmermans Transport en Logistics, is in 1933 in Nederland opgericht en in 1996 uitgebreid naar Polen. En we timmeren nog steeds aan de weg. De organisatie is in bijna 90 jaar tijd behoorlijk gegroeid van opslag op maat in onze warehouses tot financiële dienstverlening. Vandaag de dag telt Axell Group 9 locaties in Nederland en Polen, hebben we dagelijks 125 vrachtwagens op de weg en beschikken we over circa 150.000 m2 aan opslagcapaciteit.

Jo Timermans registreert J.A.C. Timmermans als handelsonderneming in stro

Timmermans is de grootste stro leverancier in Nederland

Jo en zijn vrouw To verhuizen naar de Julianastraat in Diessen waar de eerste loodsen worden gebouwd

Transitie in de core business, van stro handel naar logistiek en opslag van golfkarton voor Philips

Zoon Jan komt in het bedrijf, hij rijdt rond op de heftruck en behaalt zijn groot rijbewijs

Jan neemt het bedrijf over van zijn vader Jo Timmermans

Grote investering het wagenpark, nieuwe hallen, kantoor en kantine en een eigen werkplaats voor onderhoud

Overname transportbedrijf "In 't Veld" in Etten-Leur met 18.500m2 aan opslag capaciteit

De samenwerking met Polen start en het eerste warehouse in Rakoniewice, Ponetex, wordt geopend

Het eerste uitzendbureau Axell wordt opgericht door Jan in Diessen

Opening van Ponetex warehouse in Nowy Tomysl Polen

Axell Financial Services en Axell Polska zijn geopend in Polen

Opening Axell Employment kantoor in Tilburg

Na het overlijden van Jan neemt Henriette Timmermans haar intreden in de organisatie

Ponetex opent een nieuwe vestiging in Chorzów en verdubbelt de capaciteit in Skierniewice

Rebranding van Ponetex en Timmermans naar Axell

Installatie van 5.000 zonnepanelen op het dak van het warehouse in Etten-Leur (NL)

Axell Logistics gaat over op HVO100 - fossiel vrije brandstof - voor het reduceren van CO2 uitstoot

Axell Employment verkocht aan OTTO Workforce

Image

Axell Group levert meerwaarde. Met een unieke combinatie van logistieke en financiële dienstverlening hebben we een sterke basis in zowel Oost- als West Europa. Zo stellen we het beste dienstverleningspakket samen aan opdrachtgevers in de logistiek, techniek en productie. Als volwaardig partner denken we ook inhoudelijk mee. Hierin onderscheidt onze werkwijze zich van de rest. Niet om anders te zijn, maar omdat we erin geloven. In de rol van logistiek specialist dragen we concrete oplossingen aan om ambities en groei van onze opdrachtgevers te realiseren.

Axell Logistics en Axell Financial Services vormen de kern van ons bedrijf, met activiteiten in Nederland en Polen.

Image

Familiebedrijf Axell Group – Henriëtte Timmermans

Ondernemen is uitdagingen overwinnen

“We hebben door de jaren heen inderdaad alles wel zo’n beetje meegemaakt” , aldus Henriëtte Timmermans. De grootste beproeving in de historie van het familiebedrijf is echter zonder twijfel het overlijden in 2004 van de toenmalige directeur­/eigenaar Jan Timmermans. Hierdoor kwam de leiding plotsklaps in handen van zijn echtgenote Henriëtte. “Gelukkig was ik al jarenlang bij het bedrijf betrokken, dus ik wist wel zo’n beetje hoe het reilde en zeilde. Door hard te werken en met creativiteit, flexibiliteit, vertrouwen in elkaar en steun aan elkaar hebben we al deze stormen – en meer – weten te doorstaan.”

Kernwaarden zeggen wie je bent en waar je voor staat

“De meeste familiebedrijven hechten net zoals wij sterk aan kernwaarden en dat begrijp ik heel goed. Zelf communiceren we onze kernwaarden – menselijk, transparant, daadkrachtig, oplossend en ondernemend – namelijk ook heel duidelijk, zodat voor zakenpartners en medewerkers direct duidelijk is wat ze van ons mogen verwachten. Ik vind onze kernwaarden bovendien heel goed bij onze organisatie passen: we gaan graag het gesprek aan, staan open voor suggesties, doen wat we beloven en zorgen goed voor onze medewerkers. Als platte organisatie kunnen we bovendien snel schakelen en slagvaardig besluiten nemen. En dat we ondernemend zijn, hebben we de afgelopen 90 jaar wel bewezen.”

Kernwaarden Axell Group

Icon
Menselijk

Wij respecteren elke medewerker, klant en leverancier

Icon
Oplossend

Wij tonen expertise

Icon
Transparant

Wij zijn eerlijk

Icon
Daadkrachtig

Wij zijn pro-actief

Icon
Ondernemend

Wij zijn alert en zien kansen

Unieke combinatie
Leveren van meerwaarde, daar draait het om bij
Axell Group. Met onze unieke combinatie van transport en logistieke dienstverlening vinden we altijd een passende oplossing. Axell Group biedt een totaaloplossing middels klantgerichte oplossingen en het creëren van synergie tussen de verschillende services binnen Logistics.

Adding value together

Image

Milieubewust
Axell Group onderscheidt zich door voortdurend te streven naar klanttevredenheid op een veilige, milieubewuste en efficiënte wijze met inzet van professionele en enthousiaste mensen die beseffen dat dit alléén kan als ze zich samen steeds blijven verbeteren en hiervoor verantwoordelijkheid nemen.

Als familiebedrijf hebben we een langetermijnvisie en willen we toekomstbestendig zijn. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus.

Axell Group actualiteiten

Een terugblik op een bijzonder jaar
Group 27 December 2023

Een terugblik op een bijzonder jaar

Lees verder
Oprichting Axell Financial Services
Group 11 December 2023

Oprichting Axell Financial Services

Lees verder
Portret Henriëtte Timmermans
Group 27 October 2023

Portret Henriëtte Timmermans

Lees verder
90 jaar al vieren we mijlpalen
Group 29 September 2023

90 jaar al vieren we mijlpalen

Lees verder
Internationale uitbreiding
Group 31 August 2023

Internationale uitbreiding

Lees verder
ISO-certificering
Group 31 July 2023

ISO-certificering

Lees verder
3/6

Ontdek hier welke verschillende types van dienstverlening wij als Axell Group kunnen leveren.

Logistics

Axell Logistics

Financial

Axell Financial

FAQ’s Axell Group

Welke diensten levert Axell Group?

Onze bedrijven Axell Logistics en Axell Financial bieden samen een divers en breed dienstepakket (services) aan. Het combineren van de expertise van logistiek ingenieurs, IT-specialisten, arbeids- en salarisspecialisten, we zijn in staat om uitgebreide en op maat gemaakte oplossingen te creëren.

Value added logistics: Geen enkel logistiek proces is hetzelfde en vraagt ​​om dezelfde oplossing. Daarom bieden wij diverse diensten aan zoals (her)labelen, co-packen, bevestigen van prijsstickers, het samenstellen van winkeldisplays en het verpakken van geschenkverpakkingen.

Warehousing: Wij voeren alle voorkomende warehousingdiensten (magazijn) uit, zoals opslag, crossdocking, pick- en verpakkingsactiviteiten en logistiek met toegevoegde waarde. Ofwel vanuit onze eigen logistieke centra of vanaf de locatie van de klant.

Transport: Met ons eigen wagenpark en een pool van toegewijde onderaannemers hebben we een passende oplossing voor alle soorten transportbehoeften.

Accounting & payrolling: In Polen bieden we een volledig assortiment van accounting- en payrolling-oplossingen.

Wat kan Axell Group voor u betekenen?

Axell Group bundelt de krachten van Axell Logistics en Axell Financial en biedt een breed scala aan creatieve en flexibele oplossingen op maat voor het ondersteunen van de logistieke processen van haar klanten. Dit wordt gerealiseerd door meer dan 10 locaties in Nederland en Polen, beschikt over 150 interne medewerkers, 125 moderne vrachtwagens en 150.000 m2 aan opslagcapaciteit. Axell Logistics van oorsprong (1932) Timmermans Transport & logistiek is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in logistiek, met 2 locaties in Nederland (Diessen en Etten-Leur ) en 5 in Polen. Naast distributie in de Benelux en Polen is Axell Logistics ook internationaal transportspecialist op de corridor Benelux-Duitsland-Polen. Ook beschikken we over ruim magazijnruimte in Nederland en Polen waar op- en overslag, value-added services en e-fulfilment activiteiten voor diverse klanten plaatsvinden. Axell Financial is gespecialiseerd in accounting en payrolling. Het verlonen van vaste en flex-medewerkers vraagt om een uitgebreide administratie, vakkennis en dus tijd en kosten. Sinds jaar en dag hebben wij deze expertise in eigen huis en ondersteunen wij veel bedrijven met payrolling. Payrolling doen we zowel in Nederland als in Polen. In Polen verzorgen wij ook een volledig pakket aan accountancywerkzaamheden.

Wat is Axell Group?

Ons familiebedrijf Axell is in 1933 in Nederland opgericht en in 1997 uitgebreid naar Polen. De organisatie is in bijna 90 jaar tijd behoorlijk gegroeid. Vandaag de dag telt Axell Group meer dan 10 locaties in Nederland en beschikt over 150 interne medewerkers, 125 moderne vrachtwagens en 150.000 m2 aan opslagcapaciteit. Wij bundelen de krachten van Axell Logistics en Axell Financial en kunnen hierdoor een breed scala aan creatieve en flexibele oplossingen op maat bieden voor het ondersteunen van de productie- en logistieke processen van onze klanten. Wilt u weten wat Axell Group voor uw organisatie kan betekenen? Kijk op Axell Logistics en Axell Financial voor meer informatie.

Is uw vraag niet beantwoord in de FAQ?

Onze FAQ geeft niet op elke vraag antwoord. Mocht uw vraag onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Heeft u een specifieke vraag voor een van onze afdelingen? Klik dan op desbetreffende afdeling voor de contactgegevens, Logistics en Group.    

Waar is Axell Group gevestigd?

Axell Group beschikt over 20 vestigingen in Nederland, Polen, Hongarije en Oekraïne. Alle vestigingen, afdelingen en bijbehorende contactgegevens zijn terug te vinden op de contactpagina van de Group.

Waar kan ik actuele vacatures vinden bij Axell Group

Met 150 medewerkers is Axell Group peen van de grotere familiebedrijven in Nederland. We zijn continu opzoek naar nieuw talent om ons te versterken in Nederland bij zowel de Group als bij Logistics. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kan Axell jou deze wellicht bieden. Alle actuele vacatures en stageplaatsen voor al onze vestigingen en afdelingen kunt u vinden o onze website. Zit er geen passende vacature bij? Stuur gerust een open sollicitatie.