Over Axell Group

Welkom bij Axell Group, waar precisie en toegevoegde waarde samenkomen. Als de drijvende kracht achter Axell Logistics en Axell Financial Services bieden wij op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften. Met meer dan 90 jaar ervaring en expertise in de logistieke en financiële dienstverlening streven wij naar flexibele en efficiënte dienstverlening die uw bedrijf laat groeien en excelleren. Ontdek hoe onze toewijding aan uw succes de sleutel kan zijn tot het bereiken van uw zakelijke doelen.

Onze added value

Axell Group levert meerwaarde. Met een unieke combinatie van logistieke en financiële dienstverlening hebben we een sterke basis in zowel Oost- als West Europa. Zo stellen we het beste dienstverleningspakket samen aan opdrachtgevers in de logistiek, techniek en productie. Als volwaardig partner denken we ook inhoudelijk mee. Hierin onderscheidt onze werkwijze zich van de rest. Niet om anders te zijn, maar omdat we erin geloven. In de rol van logistiek specialist dragen we concrete oplossingen aan om ambities en groei van onze opdrachtgevers te realiseren. Axell Logistics en Axell Financial Services vormen de kern van ons bedrijf, met activiteiten in Nederland en Polen.

Axell

Missie

Onze missie is het leveren van op maat gemaakte logistieke en financiële oplossingen door middel van transparantie en teamwork, waarbij we beloften overtreffen en onze stakeholders in staat stellen hun doelen te bereiken.

 

Visie

Onze visie is om de voorkeurs- en vertrouwde partner te zijn voor logistieke en financiële diensten, actief bijdragend aan een betere wereld.

Historie Axell Group

Ons familiebedrijf Axell Group, voorheen Timmermans Transport en Logistics, is in 1933 in Nederland opgericht en in 1996 uitgebreid naar Polen. En we timmeren nog steeds aan de weg.

De organisatie is in bijna 90 jaar tijd behoorlijk gegroeid van opslag op maat in onze warehouses tot financiële dienstverlening.

Vandaag de dag telt Axell Group 9 locaties in Nederland en Polen, hebben we dagelijks 125 vrachtwagens op de weg en beschikken we over circa 150.000 m2 aan opslagcapaciteit.

Jo Timermans registreert J.A.C. Timmermans als handelsonderneming in stro

Timmermans is de grootste stro leverancier in Nederland

Jo en zijn vrouw To verhuizen naar de Julianastraat in Diessen waar de eerste loodsen worden gebouwd

Transitie in de core business, van stro handel naar logistiek en opslag van golfkarton voor Philips

Zoon Jan komt in het bedrijf, hij rijdt rond op de heftruck en behaalt zijn groot rijbewijs

Jan neemt het bedrijf over van zijn vader Jo Timmermans

Grote investering het wagenpark, nieuwe hallen, kantoor en kantine en een eigen werkplaats voor onderhoud

Overname transportbedrijf "In 't Veld" in Etten-Leur met 18.500m2 aan opslag capaciteit

De samenwerking met Polen start en het eerste warehouse in Rakoniewice, Ponetex, wordt geopend

Het eerste uitzendbureau Axell wordt opgericht door Jan in Diessen

Opening van Ponetex warehouse in Nowy Tomysl Polen

Axell Financial Services en Axell Polska zijn geopend in Polen

Opening Axell Employment kantoor in Tilburg

Na het overlijden van Jan neemt Henriette Timmermans haar intreden in de organisatie

Ponetex opent een nieuwe vestiging in Chorzów en verdubbelt de capaciteit in Skierniewice

Rebranding van Ponetex en Timmermans naar Axell

Installatie van 5.000 zonnepanelen op het dak van het warehouse in Etten-Leur (NL)

Axell Logistics gaat over op HVO100 - fossiel vrije brandstof - voor het reduceren van CO2 uitstoot

Axell Employment verkocht aan OTTO Workforce

Image

Axell Logistics

In Nederland als in Polen heeft Axell op 7 strategische locaties de beschikking over eigen warehouses. U bepaalt zelf of u gebruik wilt maken van een dedicated omgeving of een public warehouse. Ook warehouseactiviteiten op uw eigen locatie kunnen wij uit handen nemen. Door onze logistieke hotspots in Nederland en Polen zijn we in staat efficiënt vervoer tussen Nederland en Polen te faciliteren.

Door onze diversiteit in diensten zijn we in staat om een concurrerende prijs te bieden en flexibel te blijven. Op- en afschalen is altijd mogelijk. Wij ondersteunen u dan ook graag met onze jarenlange ervaring in opslag en handlingsystemen.

Ontdek meer over onze uitgebreide logistieke en transportdiensten!

Image

Axell Financial Services

Door onze jarenlange ervaring op de internationale arbeidsmarkt hebben wij antwoord op al uw vragen omtrent payrolling en verloning, zowel in Nederland als in Polen. Ook voor de begeleiding en ondersteuning van buitenlandse ondernemingen bij de oprichting van een bedrijf in Polen kunt u bij ons terecht. Wij hebben hiervoor alle specialisten in dienst.

Daarnaast geven wij u voor al deze expertises ook graag toegang tot ons netwerk van specialisten, zowel in Polen als Nederland. We hebben nauwe banden met gespecialiseerde advocaten, notarissen, fiscalisten en douanespecialisten die veel ervaring hebben binnen dit werkgebied.

Kernwaarden Axell Group

Icon
Ervaring

Met meer dan 90 jaar ervaring in de markt bieden wij u betrouwbare en beproefde logistieke oplossingen.

Icon
Maatwerk

Bij ons krijgt u op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij uw unieke behoeften.

Icon
Transparantie

Duidelijkheid en openheid vormen de basis voor een goede relatie.

Icon
Partnership

Onze klanten blijven gemiddeld 10 tot 15 jaar bij ons, wat getuigt van onze duurzame relaties en uw vertrouwen.

Icon
Oplossingsgericht

Sinds 1933 denken wij van A naar B om voor u de beste oplossingen te vinden.

Image

Werken aan een groene toekomst

Axell Group onderscheidt zich door voortdurend te streven naar klanttevredenheid op een veilige, milieubewuste en efficiënte wijze met inzet van professionele en enthousiaste mensen die beseffen dat dit alléén kan als ze zich samen steeds blijven verbeteren en hiervoor verantwoordelijkheid nemen.

Als familiebedrijf hebben we een langetermijnvisie en willen we toekomstbestendig zijn. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus.

Veelgestelde vragen

Wat is Axell Group?

Ons familiebedrijf Axell is in 1933 in Nederland opgericht en in 1997 uitgebreid naar Polen. De organisatie is in bijna 90 jaar tijd behoorlijk gegroeid. Vandaag de dag telt Axell Group meer dan 10 locaties in Nederland en beschikt over 150 interne medewerkers, 175 moderne vrachtwagens en 150.000 m2 aan opslagcapaciteit. Wij bundelen de krachten van Axell Logistics en Axell Financial en kunnen hierdoor een breed scala aan creatieve en flexibele oplossingen op maat bieden voor het ondersteunen van de productie- en logistieke processen van onze klanten.

Wilt u weten wat Axell Group voor uw organisatie kan betekenen? Bekijk onze diensten voor meer informatie.

Is uw vraag niet beantwoord in de FAQ?

Mocht uw vraag onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Waar is Axell Group gevestigd?

Axell Group beschikt over 20 vestigingen in Nederland, Polen, Hongarije en Oekraïne. Alle vestigingen, afdelingen en bijbehorende contactgegevens zijn terug te vinden op de contactpagina van de Group.

Waar kan ik actuele vacatures vinden bij Axell Group

Met 150 medewerkers is Axell Group een van de grotere familiebedrijven in Nederland. We zijn continu opzoek naar nieuw talent om ons te versterken in Nederland bij zowel de Group als bij Logistics. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kan Axell jou deze wellicht bieden. Alle actuele vacatures en stageplaatsen voor al onze vestigingen en afdelingen kunt u vinden o onze website. Zit er geen passende vacature bij? Stuur gerust een open sollicitatie.

Hoe kom ik in contact met Axell Group?

Wij zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur. Via het contactformulier op de contactpagina kunt u aangeven welke informatie u wenst te ontvangen. Logischerwijs streven wij ernaar om u zo spoedig mogelijk te woord te staan. Mocht u er niet helemaal uitkomen, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen binnen de kantoortijden. Klik hier voor de contactgegevens van Axell Group en Logistics.

Informeer naar de mogelijkheden

Onze experts staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op.

Laat ons u terugbellen!

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.