MVO

Als familiebedrijf hebben we een langetermijnvisie en willen we toekomstbestendig zijn. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu, de maatschappij en betrokkenen serieus.

Image

Continue verbeteren
We streven naar voortdurende klanttevredenheid op een veilige, milieubewuste en efficiënte wijze. Hiervoor zetten we professionele en enthousiaste mensen in,  die beseffen dat dit alléén kan als ze zich samen steeds blijven verbeteren en hiervoor verantwoordelijkheid nemen.

Onze focus
Momenteel werken we aan de volgende gebieden: efficiënt plannen, energiebesparing en duurzame energie.

Kernwaarden op het gebied van MVO

Beleid

Duidelijke normen voor een veilige en verantwoorde bedrijfsaanpak binnen de organisatie.

Milieu

Ons uitgangspunt is om altijd het goede te doen voor mens, milieu, maatschappij en dier.

Betrokkenheid

Ondersteunen en samenwerken met gemeenschappen waarin onze activiteiten zich bevinden.

Leveranciers

Streven dat onze leveranciers voldoen aan onze waarden en normen en een goede prijs-kwaliteit verhouding bieden.

Menselijk

Wij bieden veilige en gezonde werkplekken en ondersteuning bij ontwikkeling van medewerkers.

Image

Beleid
Het Kwaliteit-, Arbo- en Milieu- (KAM) beleid van Axell Group vormt een integraal onderdeel van het totale bedrijfsbeleid en is van wezenlijk belang voor de continuïteit van het bedrijf en onze belangrijkste stakeholders. Hieronder verstaan wij onze medewerkers, klanten, leveranciers e.d.

Binnen Axell Group staat het continue verbeteren van onze kwaliteit-, arbo- en milieuprestaties en het voldoen aan wet- en regelgeving dan ook hoog in het vaandel en worden periodiek gemonitord. Dit is dan ook te zien aan onze brede reeks van certificeringen.

Image

Betrokkenheid
Vanuit onze kernwaarde Menselijk vinden we betrokkenheid en samenwerking met onze omgeving en de maatschappij erg belangrijk. Op verschillende manieren laten wij als organisatie dan ook zien dat wij maatschappelijk betrokken zijn. We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Zo sponsoren we bijvoorbeeld regelmatig (lokale) maatschappelijke projecten.

Axell Group – Maatschappelijk Verantwoord Ondersteunen

Axell Group vindt het belangrijk om ook maatschappelijk haar steentje bij te dragen. Wij zijn in 2021 benaderd om de stichting ‘De Hond Kan De Was Doen’ een warm hart toe te dragen en middels een donatie de lange wachtlijst voor assistentiehonden korter te maken! Een maatschappelijk doel waaraan we als organisatie graag aan hebben mogen bijdragen.

Stichting De hond Kan De Was Doen is een onafhankelijke landelijke stichting zonder winstoogmerk. De stichting werft fondsen om de teamtrainingen van hulphonden en hun baasje te financieren. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking, hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden als hulphond.

Een bijzonder traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken.

Image

Fossielvrije brandstof

Mensen zullen altijd spullen van A naar B vervoeren. Bij Axell Group doen we dit zo efficiënt mogelijk. Dat betekent: minder kilometers en energieverbruik. We richten ons op de gebieden waar we de grootste impact hebben en waar we relatief snel kunnen verbeteren. Zo rijden we met schonere dieselmotoren (Euro 6), waardoor onze vrachtwagens aanzienlijk minder stikstof en fijnstof uitstoten. We gebruiken geavanceerde planningssystemen om ervoor te zorgen dat onze vrachtwagens altijd geladen zijn en de meest efficiënte routes nemen. Sinds 2021 rijdt daarnaast een deel van onze vloot op fossielvrije brandstof, HVO100.

Image

Milieu

Op het gebied van milieu streven wij naar:
• Het respecteren en voldoen aan relevante (milieu)wet- en regelgeving.
• Onze investeringen in geavanceerde planningssystemen voor de optimale inzet van ons wagenpark.
• Focus op nieuwe technologieën en duurzame alternatieven, zoals bijvoorbeeld LZV-voertuigen en Euro-normen voor onze vrachtwagens
• Het voorkomen van schade aan- of onnodige belasting van het milieu.
• Inkoop van duurzame elektriciteit.
• Ambitieuze energiebesparingsnormen in onze logistieke centra, waaronder het gebruik van zonnepanelen.
• Verminderen van CO2 uitstoot.
• Verantwoord omgaan met papier en afvalstromen.

Image

Duurzame energie

Wij hanteren ambitieuze energiebesparingsnormen. Relatief eenvoudige oplossingen, zoals led-verlichting met bewegingsmelders, dragen hier al aan bij. Daarnaast werken we hard om ons bedrijf en onze omgeving te voorzien van duurzaam opgewekte energie. Zo voorzien sinds 2020, 5000 zonnepanelen op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur ons eigen bedrijf en honderden huishoudens van groene stroom. We zijn er trots op een van de grootste zonnepanelen daksystemen van West-Brabant te hebben.

Image

Leveranciers

Axell werkt graag samen met leveranciers die een goede fit hebben met de cultuur en het beleid van Axell. Daarnaast beschikken zij over de juiste vergunningen en/of certificaten om aan te tonen dat hun producten en/of diensten die zij aan ons leveren voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Wij hebben de voorkeur voor ‘local sourcing’ en leveranciers die kunnen voldoen aan de schaalgrootte en groei van Axell.

Als Axell staan wij voor kwaliteit in de gehele organisatie en continue verbeteren. Om dit te tonen zijn wij gecertificeerd in verschillende specialiteiten behorende bij de dienst en service die wij leveren. Kijk hieronder welke certificeringen wij hebben behaald en bijdragen aan onze kwaliteitsdienstverlening.

Onze certificeringen

Actueel Axell MVO nieuws

Alpe d’HuZes
Group 8 June 2023

Alpe d’HuZes

Lees verder
Humanitaire hulp Oekraïne
Group 6 April 2023

Humanitaire hulp Oekraïne

Lees verder
Goede bestemming voor IT-materialen
Group 9 January 2023

Goede bestemming voor IT-materialen

Lees verder
Hulpgoederen aangekomen in Oekraïne  
Group 17 June 2022

Hulpgoederen aangekomen in Oekraïne  

Lees verder
Samen voor Oekraïne
Group 7 March 2022

Samen voor Oekraïne

Lees verder
Steun voor Oekraïne
Group 1 March 2022

Steun voor Oekraïne

Lees verder
3/6