Contractlogistiek

Contract logistiek op maat – Verbeter uw supply chain met Axell Logistics. Op het gebied van contractlogistiek bieden wij zowel standaard kostenefficiënte logistieke diensten als op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke klantbehoeften.

Op maat gemaakte logistieke oplossingen

Bij Axell Logistics begrijpen we dat elke klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden wij zowel standaard diensten als volledig op maat gemaakte oplossingen. Met onze klantgerichte aanpak garanderen wij optimale efficiëntie en betrouwbaarheid. U kunt erop rekenen dat wij uw bedrijf voorzien van diverse diensten. Daarnaast bieden wij ook seizoensgebonden opslag van goederen en uitgebreide e-commerceservices waaronder voorraadbeheer, orderverwerking en verzending en retourbeheer. Deze ondersteuning verhoogt uw operationele efficiëntie en laat uw bedrijf groeien.

Meer weten? Onze teams van Axell Logistics staan voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Branchespecifieke magazijnfacaliteiten en -capaciteiten

Wij bieden branchespecifieke magazijnfaciliteiten en -capaciteiten voor zowel B2B als B2C klanten in de retail-, fashion-, hightech-, electronics & technology-, healthcare- (Medical devices), consumentenproducten-, food and beverages- en renewable energysector. Wat uw branche ook is, we kunnen een oplossing op maat maken voor uw behoeften.

Zo draait er bijvoorbeeld al vele jaren een transportband 24/7 op een van onze locaties om de aanvoer van binnenkomende pallets direct vanuit een nabijgelegen productielocatie te reguleren.

Van pallet picking tot pick & pack-proces

Door onze diversiteit aan magazijnen in zowel Nederland als Polen kunnen wij zorg dragen voor al uw opslagbehoeften op korte en lange termijn. Of het nu gaat om een volledige palletoperatie, pakketpicking of pick & pack-proces, bij Axell contract logistiek kunnen wij u overal mee van dienst zijn.

De totaaloplossing voor uw logistiek

Contract logistiek is een vorm van logistiek die u in staat stelt om uw supply chain uit te besteden aan een gespecialiseerde logistiek partner. Axell Logistics is zo’n partner. Als logistiek dienstverlener neemt Axell Logistics een deel van uw supply chain uit handen, van warehousing tot transport en van crossdocking tot picking. Door deze logistieke taken te centraliseren, bent u verzekerd van gestructureerde en efficiënte logistiek. Uw logistieke infrastructuur is bij Axell Logistics in goede, ervaren handen. U kunt rekenen op betrouwbaarheid, kwaliteit en service.

Sinds 1933 investeren we voortdurend in het versterken van onze kwaliteiten en het innoveren van processen en ICT om een betrouwbare partner te zijn. Ons doel is om de efficiëntie, prestaties en flexibiliteit van uw logistieke processen continu te verbeteren.

Axell Logistics neemt de logistiek graag voor u uit handen. Het leveren van kwaliteit op een efficiënte manier door flexibiliteit is de kern van onze service. Benieuwd hoe Axell Logistics dit voor uw bedrijf kan realiseren? Laat dan uw gegevens hieronder achter.

Interesse in onze contract logistieke diensten?

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Dien een terugbelverzoek in

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contract logistiek door Axell Logistics

Al onze oplossingen zijn schaalbaar en kunnen worden aangepast aan uw behoeften. U heeft de vrijheid om te kiezen welke aspecten van contractlogistiek het meest relevant zijn voor uw bedrijf. Dit betekent dat u de contractlogistieke service op maat kunt samenstellen zoals u dat wilt. Bij Axell Logistics zijn we altijd beschikbaar om u hierbij te adviseren.

Inbound

Inbound draait om de behandeling van goederenstromen voor en direct na aankomst in onze magazijnen. Tijdens het inboundproces staan we nauw in contact met onze opdrachtgevers. De status van inkomende goederen wordt meteen gedeeld. Zo blijft u altijd up-to-date.

 

Opslag

Opslag is een dienst waarbij goederen worden bewaard in een magazijn of opslagruimte voor een bepaalde periode. Dit proces omvat het ontvangen, organiseren en opslaan van producten op een veilige en efficiënte manier. Wij beschikken over ruim 150.000 m2 aan opslagruimte in Nederland en Polen. Het doel van veilige opslag is om de continuïteit van de supply chain te waarborgen en producten beschikbaar te houden voor distributie of verkoop.

 

Outbound

Outbound is het proces van het voorbereiden, verpakken en verzenden van goederen vanuit het magazijn naar klanten, winkels of mensen thuis. Binnen outbound vallen processen zoals orderpicking, verpakking, labelen en het laden van goederen voor transport. Het doel van outbound is om ervoor te zorgen dat producten efficiënt en op tijd bij de klant aankomen.

 

Value Added Services (VAS) – Value Added Logistics (VAL)

Bij Value Added Logistics draait het allang niet meer alleen om transport. We vervoeren niet alleen producten van A naar B, maar voegen desgewenst ook extra waarde toe, zoals passende verpakkingen en juiste etiketten. We verzorgen diverse werkzaamheden zoals (re)labeling, co-packing, het aanbrengen van prijsstickers, assembleren en het samenstellen van winkeldisplays en giftpacks.

 

Douane

Complexiteit rondom douanewetgeving is aan de orde van de dag in de logistieke dienstverlening. Axell Logistics werkt samen met de juiste partijen en adviseert u om ervoor te zorgen dat uw douaneformaliteiten efficiënt en in overeenstemming met de wetgeving worden afgehandeld.

 

Transport en distributie

Transport en distributie geldt als één van de basisdiensten van Axell Logistics. Dit omvat het verplaatsen van uw goederen van hun opslaglocatie naar de eindbestemming. Dit proces begint met het laden van de goederen in vrachtwagens. Vervolgens worden de goederen veilig en efficiënt naar de bestemming vervoerd. Distributie omvat daarnaast het organiseren van de levering, inclusief routeplanning, het bijhouden van de zendingen en het coördineren van de bezorgingstijdstippen.

 

Interesse in onze contractlogistieke oplossingen?

Vul ons contactformulier in. Ons ervaren team neemt contact met u op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Direct contact opnemen

Waarin wij uitblinken

Icon
Ervaring

Met meer dan 90 jaar ervaring in de markt bieden wij u betrouwbare en beproefde logistieke oplossingen.

Icon
Maatwerk

Bij ons krijgt u op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij uw unieke behoeften.

Icon
Transparantie

Duidelijkheid en openheid vormen de basis voor een goede relatie.

Icon
Partnership

Onze klanten blijven gemiddeld 10 tot 15 jaar bij ons, wat getuigt van onze duurzame relaties en uw vertrouwen.

Icon
Oplossingsgericht

Sinds 1933 denken wij van A naar B om voor u de beste oplossingen te vinden.

Grenzeloze inzet in verschillende landen

Ons familiebedrijf is in 1933 in Nederland opgericht, maar dankzij onze grenzeloze inzet bieden wij met 8 locaties in Nederland en Polen, ruim 150.000 m² aan opslagcapaciteit, en onze eigen vloot vrachtwagens logistieke diensten aan een breed en internationaal klantenbestand.

Internationaal leveren wij diensten in geheel voormalig Oost-Europa, West-Europa, de Baltische staten en de Balkan. Van 1 pallet tot FTL. Ongeacht de branche, omvang van de organisatie of het type goederen, bieden wij oplossingen voor volledige vrachtwagenladingen (FTL), gedeeltelijke ladingen (PTL) en groupage (LTL).

Nederland

Polen

Image

Wij zetten in op duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij Axell Logistics en is een belangrijk aspect voor zowel ons bedrijf als onze klanten. We streven continu naar milieuvriendelijke oplossingen om onze ecologische impact te verminderen.

Onze inzet voor duurzaamheid blijkt onder meer uit het gebruik van warmtepompen, zonnepanelen, ECO-combi’s en HVO100-brandstof. Bij elke beslissing die we nemen, staat duurzaamheid voorop. In 2025 zal Axell Logistics haar eerste volledig elektrische vrachtwagen aan haar vloot toevoegen, als onderdeel van ons voortdurende streven naar groene transportoplossingen.

Meer diensten van Axell Group

Lees meer

Transport

Lees meer

Value Added Services

Lees meer

Alle diensten

Veelgestelde vragen

Hoe flexibel is contractlogistiek bij veranderingen in vraag en markt?

Contract logistiek is zeer flexibel en kan zich snel aanpassen aan veranderingen in vraag en marktomstandigheden. Axell Logistics beschikt over de middelen en expertise om snel op te schalen of af te schalen, waardoor uw bedrijf kan inspelen op seizoensgebonden fluctuaties, groeiende markten of onverwachte ontwikkelingen.

Hoe garandeert contractlogistiek de veiligheid en naleving van regelgeving?

Axell Logistics heeft uitgebreide kennis van en ervaring met de wet- en regelgeving op het gebied van transport, opslag en distributie. Wij zorgen ervoor dat alle logistieke operaties voldoen aan de veiligheids- en milieunormen. Zo voorkomt u boetes en juridische problemen, en zorgt u voor een veilige en conforme logistieke operatie voor uw bedrijf.

Welke sectoren kunnen profiteren van contractlogistiek?

Sectoren zoals retail, mode, elektronica, technologie, voeding en gezondheidszorg kunnen allemaal profiteren van op maat gemaakte logistieke oplossingen. Elk van deze sectoren heeft zijn eigen logistieke uitdagingen en eisen. Een ervaren logistieke partner als Axell Logistics kan op maat gemaakte oplossingen bieden om aan specifieke behoeften te voldoen.

Maakt Axell Logistics gebruik van een TMS?

Ja, bij Axell Logistics maken we gebruik van een Transportbeheersysteem (TMS). Dit is een softwareoplossing die ons helpt bij het plannen, uitvoeren en optimaliseren van de fysieke verplaatsing van goederen. Een TMS ondersteunt ons bij routeplanning, vrachtbeheer, kostenberekening, vrachtvolgsystemen en documentatiebeheer. Door gebruik te maken van een TMS kunnen we onze transportprocessen stroomlijnen, kosten verlagen en de leverbetrouwbaarheid verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat goederen tijdig en tegen minimale kosten op de juiste bestemming aankomen.

Is uw vraag niet beantwoord in de FAQ?

Mocht uw vraag onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Gebruikmaken van onze oplossingen?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe Axell Logistics uw logistieke processen kan centraliseren en optimaliseren.

Wij staan klaar om uw logistieke uitdagingen aan te pakken met op maat gemaakte oplossingen.

Dien een terugbelverzoek in

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.