Warehousing services

Met een gecombineerde magazijncapaciteit van 150.000 m2 in Nederland en Polen is Axell Logistics in staat om aan uw langdurige en tijdelijke opslagbehoeften te voldoen.

Wat is warehousing?

Warehousing is het proces van het opslaan van goederen in een magazijn of opslagplaats. Dit omvat het ontvangen, beheren, opslaan en verzenden van producten. Het doel is om goederen veilig en efficiënt te bewaren totdat ze nodig zijn voor distributie of verkoop. Belangrijke activiteiten binnen warehousing zijn voorraadbeheer, orderpicking en het bijhouden van voorraadniveaus.

Binnen de logistieke dienstverlening is warehousing een belangrijk onderdeel. Warehousing is een onmisbare schakel voor bedrijven omdat het helpt de continuïteit van de supply chain te waarborgen.

Meer weten? Onze teams van Axell Logistics staan voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe verloopt het proces?

Om deze magazijndiensten te begrijpen, is inzicht in het logistieke proces belangrijk. Het begint met de levering van goederen aan het distributiecentrum, waar de hoeveelheid en staat van de levering wordt gecontroleerd. Vervolgens worden de goederen gelost, gesorteerd en naar de opslaglocatie gebracht. In de opslagfase worden goederen op plank- en of stelling locaties geplaatst, afhankelijk van type, grootte en bewaarbehoeften.

Vervolgens worden de goederen naar het inpak- en staginggebied verplaatst. Tijdens het orderverzamelen koppelen we het juiste product aan de juiste order. De laatste fase is het beschikbaar maken van de goederen aan de klant, inclusief een laatste controle en het laden op een transportmiddel voor levering.

magazijnopslag

Uw betrouwbare partner

Onze prioriteit is veiligheid, flexibiliteit en volledigheid. Daarom doen wij er alles aan om aan uw verwachtingen te voldoen! Logistiek en warehousing kennen we door en door: we beschikken over uitgebreide magazijnruimte in Nederland en Polen, met bijbehorend moderne apparatuur zoals vorkheftrucks, elektrische pompwagens en reachtrucks. Daarnaast hebben wij een team van specialisten die dagelijks zorgen voor het veilig opslaan, picken en laden van goederen. Dit alles stelt ons in staat om uitgebreide warehousingdiensten op het hoogste niveau aan te bieden.

Uw goederen in ons magazijn

Optimaliseer uw opslag vandaag nog met de betrouwbare warehousing-oplossingen van Axell Logistics!

Dien een terugbelverzoek in

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Onze warehouse services

Uitbesteden van uw warehousing aan Axell Logistics betekent ontzorging en efficiëntie. In plaats van zelf uw magazijn in eigen beheer te houden, kunt u vertrouwen op onze professionele diensten die zorgen voor optimaal voorraadbeheer en orderverwerking. Kiest u voor Axell Logistics? Dan ervaart u de voordelen van een betrouwbare partner die uw warehousing tot in de puntjes verzorgt.

3PL warehouse

Gezamenlijk met onze collega’s van Axell Transport, bieden we 3PL-diensten aan vanuit onze dedicated en multi client magazijnlocaties. Door te werken volgens het Single Point of Contact (SPOC) principe zorgen we ervoor dat de communicatie met onze klanten altijd spot on en pro-actief is. Wij verzorgen alle gangbare magazijnactiviteiten voor het optimaliseren van uw supply chain.

 

Orderpicking

Bij Axell Logistics bieden we orderpicking services die zorgen voor een snelle, nauwkeurige en efficiënte verwerking van uw bestellingen. Ons systeem is erop gemaakt om de juiste producten snel te lokaliseren en te verzamelen, waardoor de doorlooptijd wordt verkort en de klanttevredenheid wordt verhoogd. We bieden verschillende vormen van orderpicking aan, zoals pallet pick, waarbij een volledige pallet van locatie wordt gepickt. Meestal zoals deze binnengekomen is. Daarnaast hebben we doos picking, wat inhoudt dat er een doos van een locatie wordt gepickt. Voor kleinere eenheden bieden we piece/stuks pick aan, waarbij op een locatie losse stuks worden gepickt, vaak na het openen van de pallet en vervolgens de doos. Dit is in principe de kleinste eenheid die gepickt kan worden.

 

Overzichtelijk voorraadbeheer

Onze magazijnlocaties werken op speciale Warehouse Management Systemen (WMS), die worden ondersteund door onze eigen IT-afdeling. Dit zorgt voor een naadloze overdracht van gegevens tussen uw besturingssysteem en ons WMS. Dit kan via een beveiligde EDI, XML, API of CSV integratie tussen uw ERP systeem of webshop en ons WMS.

 

Gebruik maken van onze diensten?

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Contact opnemen

Waar wij ons onderscheiden

Icon
Ervaring

Met meer dan 90 jaar ervaring in de markt bieden wij u betrouwbare en beproefde logistieke oplossingen.

Icon
Maatwerk

Bij ons krijgt u op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij uw unieke behoeften.

Icon
Transparantie

Duidelijkheid en openheid vormen de basis voor een goede relatie.

Icon
Partnership

Onze klanten blijven gemiddeld 10 tot 15 jaar bij ons, wat getuigt van onze duurzame relaties en uw vertrouwen.

Icon
Oplossingsgericht

Sinds 1933 denken wij van A naar B om voor u de beste oplossingen te vinden.

Efficiëntie in elke vierkante meter

Ons familiebedrijf, actief sinds 1933 in Nederland, heeft zich dankzij onbegrensde inzet uitgebreid tot 8 strategische locaties in Nederland en Polen. Met een gecombineerde opslagcapaciteit van ruim 150.000 m² en een eigen vloot vrachtwagens, bieden wij logistieke diensten aan een breed en internationaal klantenbestand.

Bij Axell Logstics benutten we deze ruim 150.000 vierkante meter opslagruimte tot in de laatste centimeter voor optimale efficiëntie. Ons geavanceerd warehouse managementsysteem (WMS) zorgt voor nauwkeurig voorraadbeheer, terwijl strategisch geplaatste rekken en palletplaatsen maximale opslagcapaciteit bieden.

Door gebruik te maken van geautomatiseerde processen, minimaliseren we verwerkingstijden. Onze magazijnen zijn daarnaast uitgerust met moderne beveiligingssystemen om de veiligheid van uw goederen te waarborgen. In al onze services staat duurzaamheid centraal. Dat blijkt onder meer uit het gebruik van warmtepompen, zonnepanelen, ECO-combi’s en HVO100-brandstof.

fulfilment services

Branchespecifieke magazijnfaciliteiten en -capaciteiten

Bij Axell Logistics bieden we branchespecifieke magazijnfaciliteiten en -capaciteiten voor bedrijven in de retail-, fashion-, hightech-, healthcare- (Medical devices), consumentenproducten- en renewable energysector. Wat uw branche ook is, we kunnen een oplossing op maat maken voor uw behoeften.

Opslag

Distributiecentrum voor e-commerce

Voor beginnende online winkels lijkt een kleiner aantal bestellingen makkelijker te coördineren, maar zonder ervaring is dit erg uitdagend. Bovendien is investeren in magazijnfaciliteiten en logistieke infrastructuur zeer kostbaar. Fulfilment biedt dan de perfecte oplossing. Axell Logistics zorgt voor efficiënte opslag, verzending, klantenservice en retourafhandeling, zodat u volledige controle over uw webwinkel behoudt. Klik hier voor meer informatie over onze fulfilment services.

Gecombineerde magazijncapaciteit

Met een gecombineerde magazijncapaciteit van ruim 150.000 m2 in Nederland en Polen is Axell Logistics in staat om aan uw wisselende opslagbehoeften te voldoen. Of het nu gaat om retail-, fashion-, hightech-, electronics & technology-, healthcare- (Medical devices), consumentenproducten-, food and beverages- en renewable energy producten, elk magazijn heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Belevering europa

Snelle belevering in Nederland, Polen en de rest van Europa

Wij bieden magazijnoplossingen en Europese distributeurdiensten voor internationale producenten van consumentenartikelen. Uw klanten (dealers en e-commerce platformen) houden vaak bewust hun voorraden laag. Door uw voorraad op te slaan in onze magazijnen in Nederland en Polen, bent u in staat om snel uw Europese klanten van producten te voorzien.

Meer diensten van Axell Logistics

Lees meer

Retail distributie

Lees meer

Fulfillment services

Lees meer

Alle diensten

Veelgestelde vragen

Biedt Axell Group ook value-added services in hun magazijnen?

Ja, Axell Group biedt als grote speler in de logistieke sector verschillende value-added services in onze magazijnen, zoals assemblage, verpakking, etikettering en kwaliteitscontrole. Deze value added logistics diensten helpen u om extra waarde toe te voegen aan uw producten.

Hoe zorgt Axell Group voor de veiligheid van opgeslagen goederen?

De opslag van inkomende goederen moet altijd veilig zijn. Bij Axell Logistics staat veiligheid namelijk voorop. Onze magazijnen zijn uitgerust met beveiligingssystemen, waaronder 24/7 camerabewaking, toegangscontrole en brandbeveiligingssystemen. Daarnaast zorgen strikte operationele procedures en regelmatige audits ervoor dat uw goederen veilig en in optimale conditie worden opgeslagen.

Welke oplossingen biedt Axell Group buiten warehousing?

Al onze oplossingen zijn schaalbaar en kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Inbound
Inbound draait om de behandeling van goederenstromen voor en direct na aankomst in onze magazijnen. Tijdens het inboundproces staan we nauw in contact met onze opdrachtgevers. De status van inkomende goederen wordt meteen gedeeld. Zo bent u altijd up-to-date.

Opslag
Opslag is een dienst waarbij goederen worden bewaard in een magazijn of opslagruimte voor een bepaalde periode. Dit proces omvat het ontvangen, organiseren en opslaan van producten op een veilige en efficiënte manier. Wij beschikken over 150.000 m2 aan opslagruimte in Nederland en Polen. Het doel van opslag is om de continuïteit van de supply chain te waarborgen en producten beschikbaar te houden voor distributie of verkoop.

Outbound
Outbound is het proces van het voorbereiden, verpakken en verzenden van goederen vanuit het magazijn naar klanten of winkels. Binnen outbound vallen processen zoals orderpicking, verpakking, labelen en het laden van goederen voor transport. Het doel van outbound is om ervoor te zorgen dat producten efficiënt en op tijd bij de klant aankomen.

Value Added Services (VAS) - Value Added Logistics (VAL)
Bij Value Added Logistics draait het allang niet meer alleen om transport. We vervoeren niet alleen producten van A naar B, maar voegen desgewenst ook extra waarde toe, zoals passende verpakkingen en juiste etiketten. Op onze eigen locaties en bij de klant ter plaatse verzorgen wij diverse werkzaamheden zoals (re)labeling, co-packing, het aanbrengen van prijsstickers, assembleren en het samenstellen van winkeldisplays en giftpacks.

Duane
Complexiteiten rondom douanewetgeving zijn aan de orde van de dag in de logistieke dienstverlening. Axell Logistics werkt samen met de juiste partijen en adviseert u om ervoor te zorgen dat uw douaneformaliteiten efficiënt en in overeenstemming met de wetgeving worden afgehandeld.

Transport en distributie
Transport en distributie geldt als één van de basisdiensten van Axell Logistics. Dit omvat het verplaatsen van goederen van hun opslaglocatie naar de eindbestemming. Dit proces begint met het laden van de goederen in vrachtwagens. Vervolgens worden de goederen veilig en efficiënt naar de bestemming vervoerd.
Distributie omvat daarnaast het organiseren van de levering, inclusief routeplanning, het bijhouden van de zendingen en het coördineren van de bezorgingstijdstippen.

Is uw vraag niet beantwoord in de FAQ?

Mocht uw vraag onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze efficiënte warehousing oplossingen uw logistieke processen kunnen verbeteren. Onze specialisten staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en een op maat gemaakte oplossing te bieden.

Dien een terugbelverzoek in

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.