Group, Logistics, MVO

Goede bestemming voor IT-materialen

In de afgelopen weken hebben we veel IT-gerelateerde spullen gedoneerd. De voorraadkasten in Etten-Leur en Diessen puilden uit van kabels en oude laptops waar we geen functie meer voor hadden.

We hebben een mooi bedrijf gevonden die onze IT-materialen een nieuwe bestemming gaat geven. Met deze actie hebben we maar liefst 319 items gedoneerd aan Copiatek. Een mooi voorbeeld van hoe Axell Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) serieus neemt.

Over Copiatek
Copiatek zet zich als sociaal onderneming in voor het opzetten van maatschappelijke ICT-projecten voor en met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Copiatek doneert 25% van de opgeknapte spullen aan de afdelingen van stichting Leergeld Nederland, diverse verenigingen, wijkcentra, Jeugdzorgcentra en Voedselbanken. Dit doen zij onder meer via de Haagse Uitdaging en initiatieven in andere steden. Een deel 45%, wordt verkocht via een shop-in-shop concept binnen kringloopketens in Nederland en retail projecten waarin een gezonde commercie wordt nagestreefd.

Zo’n 20% is niet geschikt voor Nederland. Dit deel wordt gebruikt voor schoolprojecten in Afrika. De overige 10% is echt niet meer bruikbaar te maken. Deze spullen worden volgens Weeelabex richtlijnen duurzaam gerecycled. Grondstoffen blijven daardoor behouden.