Group, Logistics

Ook in Polen werd vanaf de jaren ‘90 hard aan de weg getimmerd

In maart 2003 werd gestart met de bouw van inmiddels de derde locatie van Axell – toen nog  Ponetex en Ponetex Logistics – in Polen. In Skierniewice, gesitueerd tussen Warschau en Łódź, in het centrale gedeelte van Polen zag Jan Timmermans destijds volop kansen.

Ponetex Logistics was inmiddels geen vreemde meer in Polen. Al in 1996 werd de eerste warehouse locatie in Polen geopend. De samenwerking tussen de gemeenten van Rakoniewice en Diessen was de basis voor deze uitbreiding van Timmermans naar Polen. Dit kreeg al snel een gevolg met een tweede locatie in de Poznan regio in 2000, en wel in het nabijgelegen Nowy Tomsyl.

De locatie in Skierniewice betrof een gloednieuw warehouse van 11.000 m² en 500 m² aan kantoorruimte. De activiteiten hier betroffen voornamelijk de opslag, overslag en distributie van suiker en diverse andere levensmiddelen voor klanten zoals Lewiatan, Agros Nova, VOG Polska, Nordzucker Polska en McCormick Company. De opening van Skierniewice werd in mei 2004 door de burgemeester van Skierniewice – Ryszard Bogus – officieel bekrachtigd met het doorknippen van het lint.

Op de foto van rechts naar links: Burgemeester Bogus, Jan Timmermans en Waldemar Osmolski (Managing Director Ponetex)