Group, Logistics

Oprichting Axell Financial Services

In juli 2004, samen met de ontwikkeling van de Axell Group in Polen en de oprichting van Axell Polska 2004 Spzoo, werd Axell Financial Services (AFS) Spzoo opgericht met als vestigingsplaats Skierniewice. De oorspronkelijke naam van het bedrijf is Manser Spzoo voor managementdiensten, maar met de rebranding van de Group in 2016 wordt het omgedoopt tot Axell Financial Services.

Het bedrijf fungeert als een shared services center in de Axell Group, en de belangrijkste taken zijn boekhouding, HR en salarisadministratie, belastingafwikkeling, financiële controle, juridische bijstand, AVG, secretariële diensten, administratieve diensten en wagenparkbeheer van bedrijfswagens.

In 2009 besloot het management om de activiteiten uit te breiden naar externe klanten. Ondernemers uit o.a. Nederland en Belgie die uitbreidingsplannen in Polen hadden, zochten ondersteuning om dit te verwezenlijken. Met de jarenlange ervaring, was en is AFS daarvoor de ideale partner. Vaak zijn dit bedrijven die werkzaam zijn in de logistieke sector of daar nauw aanverwant zijn.

Zoals gezegd werd Manser/AFS op hetzelfde moment opgericht als Axell Polska 2004 Spzoo, ons uitzendbureau voor de Poolse markt. Niet verwonderlijk dat AFS een uitgebreide ervaring heeft opgebouwd in het leveren van HR- en salarisadministratiediensten aan uitzendbureaus. In 2015 werden ze daarom het aanspreekpunt voor de Poolse uitzendkrachten die in Nederland voor Axell Employment werkten. Voor deze uitzendkrachten deed AFS ook deels de salarisadministratie. Op het hoogtepunt van de ontwikkeling van Axell Employment leverde het bedrijf diensten aan ruim 2500 uitzendkrachten, zowel voor de Nederlandse als de Poolse markt.

Met de start van Axell Transport Polen in 2022 en de ontwikkeling van een eigen vloot, heeft AFS zijn diensten uitgebreid met HR-diensten voor transportbedrijven en salarisadministratie voor Poolse en internationale chauffeurs.

Op dit moment bieden ongeveer twintig AFS specialisten met name ondersteuning aan Axell Logistics bedrijven, die zich kunnen richten op de ontwikkeling van de kernactiviteiten van de Axell Group – transport, logistiek, warehousing en expeditie.