MVO, Logistics

Introductie HVO100

Alternatieve duurzame, fossielvrije brandstof gaat voor Axell Logistics bijdragen aan de verkleining van haar CO2-footprint. 

Diessen, mei 2021  – Axell Logistics heeft een ambitieuze doelstelling als het gaat om verduurzaming.  Het overstappen naar HVO100 is een maatregel die door Axell vanaf 1 mei is doorgevoerd om de CO2-uitstoot te reduceren. Met een percentage van 89% aan vermindering in CO2-uitstoot ten opzichte van gewone diesel is HVO100 een logische keuze voor het transport- en logistieke bedrijf. 

Duurzame fossielvrije brandstof als alternatief voor diesel 

HVO100 is een praktisch CO2-neutraal alternatief voor diesel en wordt gewonnen uit voornamelijk plantenresten, afval- en restgrondstoffen en ander organisch materiaal. “Wij zien deze keuze als weer een stap in het realiseren van de verduurzaming die wij als bedrijf nastreven”, aldus Henriëtte Timmermans, DGA Axell Group. 

“In 2020 hebben we al een grote stap gezet in het realiseren van onze doelstellingen om duurzamer te gaan presteren. Vanaf begin vorig jaar voorzien wij namelijk met circa 5000 zonnepanelen zowel het eigen bedrijf, als ook honderden huishoudens in de regio van duurzame energie” vervolgt Lennard van de Winkel, Managing Director Axell Logistics. 

Met deze overstap laat Axell Logistics een deel van haar trucks en bestelbussen rijden op HVO100 om zo de uitstoot van CO2 met 150 tot 200 ton per jaar te kunnen verminderen. Het streven is om deze besparing in de  toekomst verder uit te bouwen.