Group, Logistics, MVO

Humanitaire hulp Oekraïne

Als internationale organisatie kunnen we niet blind zijn voor de situatie in de wereld. We zijn de voortdurende oorlog in Oekraïne daarom ook niet vergeten. Dit geldt ook voor het sturen van hulp aan de mensen in nood.

Hulp aan Oekraïne in 2022
Meer dan een jaar geleden waren we geschokt door de oorlog in de Oekraïne. Vanuit menselijk oogpunt – maar ook omdat veel van onze collega’s, zakenpartners en klanten banden hebben met Oekraïne – konden we toen al niet stilzitten en toekijken. Daarom hebben we ons best gedaan om de vluchtelingen, de lokale bevolking en de soldaten zo goed als mogelijk te ondersteunen. Vorig jaar hebben we enorme hoeveelheden voedsel, benodigdheden, kleding en andere zaken naar Oekraïne gestuurd. Maar daar is het niet bij gebleven.

Ook in 2023 is onze hulp aan de Oekraïne niet gestopt
Onlangs heeft Axell Group (NL en PL) besloten om een elektriciteitsgenerator aan te schaffen en te doneren aan de gemeenschappen die dat het meest nodig hebben, in ons geval een lokaal ziekenhuis. Aangezien elektriciteit een must is om te overleven (vooral in de winter), werd ons gebaar zeer gewaardeerd door de ontvangers. De kosten van het aggregaat zijn evenredig verdeeld tussen Polen en Nederland en het hele project werd ook deze keer weer geleid door Marzena Wach, Facility Manager bij Axell Logistics in Polen.

Woorden van dank uit Oekraïne
Als Axell Group ontvingen we een document dat de dankbaarheid beschrijft en het belang van onze actie benadrukt. Bovendien ontvingen we een korte video van soldaten die ons persoonlijk bedanken.

We zijn blij dat onze hulp een verschil maakt en gewaardeerd wordt door de mensen in Oekraïne. Laten we niet vergeten dat de oorlog zeker nog niet voorbij is!