Group, Logistics

Internationale uitbreiding

Augustus 1996 – internationale uitbreiding door de oprichting van Ponetex Logistics in Polen.

In 1996 zette Axell (destijds nog Timmermans Logistics) haar eerste stap richting de internationale markt door uit te breiden naar Polen. Wat begon als een lokale transporteur groeide uit tot een internationaal logistiek dienstverlener.

Het verhaal begint in 1995, toen Timmermans werd benaderd om hulpgoederen naar Polen te vervoeren na inzamelingsacties. Onder leiding van Jan Timmermans, werd dit meer dan alleen een zending. Door de jarenlange vriendschapsband tussen de gemeenten Diessen en Rakoniewice, groeide het initiatief uit tot een bloeiende onderneming.

In mei 1995 viel de beslissing: een stuk grond werd aangekocht en in 1996 begon de bouw van een warehouse in Rakoniewice. Met een stalen constructie uit Nederland en Poolse vakmanschap, werd het eerste warehouse gerealiseerd. Op 31 augustus 1996 werd Ponetex Logistics feestelijk geopend, het zusterbedrijf in de Poolse Poznan regio. Een nieuw hoofdstuk was gestart.

Succes volgde snel. Het Nowy Tomyśl warehouse van maar liefst 10.000 m2 werd een hub voor internationale klanten. Vanaf februari 2000 bood Timmermans Logistics een dagelijkse groupagedienst tussen Polen (Poznan, Rakoniewice, Warschau en Wroclaw) en Nederland (Diessen en Etten-Leur). En dat was nog niet alles.

In Nowy Tomyśl en Diessen werden douane-agentschappen geopend. Het afhandelen van douaneformaliteiten werd naadloos geïntegreerd in de dienstverlening, zowel voor de eigen activiteiten als voor externe relaties.

Axell is in haar 90 jaar bestaan meer dan alleen logistiek. Het is een verhaal van toewijding, groei en internationale verbinding.