Group

Kick-off Axell Transport

Axell breidt transportactiviteiten in Polen verder uit met de lancering van Axell Transport Sp. z.o.o.  

Met de lancering van het nieuwe transportbedrijf versterkt Axell haar positie in de transportbranche. Naast de bestaande internationale en nationale expeditie activiteiten, zal het nieuwe bedrijf ook de transportdiensten en detailhandel verzorgen als onderaannemer voor Axell Logistics in Polen en andere externe relaties.

Axell Transport Sp. z.o.o biedt zowel binnenlandse en internationale transportdiensten, retaildistributie en (inter)nationale expeditie aan Axell Logistics in Nederland en Polen als aan derden.

Met de Nederlandse wortels van Axell Group was de keuze voor een DAF wagenpark onvermijdelijk. De eerste 6 witte DAF trucks en 2 kleine Iveco trucks zijn reeds operationeel. Op dit moment, deze week, zijn de volgende 4 zwarte trucks geleverd door TB Truck & Trailer Serwis en in Axell kleuren gebrand. Voor het komende jaar zal de vloot worden uitgebreid met nog eens 10 kleine trucks. Bij de groei van de activiteiten hoort ook het aantrekken van 25 vrachtwagenchauffeurs.

Positie versterken

Emmanuel Piskozub, algemeen directeur van Axell Transport, licht de lancering toe: “Door onze transportactiviteiten verticaal uit te breiden, versterken we onze positie als belangrijke speler in de transportsector, met name op het gebied van retaildistributie.” Met deze ontwikkeling breidt Axell ook de expeditieactiviteiten en de activiteiten voor internationaal transport uit. Daarnaast zal Axell Transport zich ook richten op de uitbreiding van haar activiteiten op het gebied van gecontroleerd temperatuurtransport.

Transport is een cruciaal onderdeel van de transport- en logistieke diensten die Axell Logistics levert. “We zijn erg blij met deze kans. De uitbreiding van onze transporttak met een eigen vloot betekent dat we nog flexibeler kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten”, aldus Mieszko, Managing Director van Axell Logistics Sp. z.o.o..

Axell Transport is een dochteronderneming van Axell Group, een internationale speler op het gebied van transport, logistiek en financiële diensten, met een sterke focus op het leveren van toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Om dit doel te bereiken zet Axell Group zich in voor een effectieve samenwerking, het zoeken naar mogelijkheden voor continue verbetering en een open communicatie.

Waar het allemaal begon

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Rakoniewice, de plaats waar de Nederlands-Poolse samenwerking van Axell begon met de start van Ponetex. In 1996 bouwde Axell (voorheen Timmermans Transport & Logistics) het eerste warehouse in Polen in Rakoniewice. Deze locatie werd gekozen vanwege de samenwerking tussen de dorpen Diessen NL (hoofdkantoor van Axell) en Rakoniewice (PL) die door de burgemeesters van beide steden was gestart vanwege een uitwisselingsovereenkomst.

“Daarom zijn we erg blij dat zowel de huidige burgemeester van Rakoniewice – Gerard Tomiak – als de voormalige burgemeester van Rakoniewice – Józef Sieradzan – aanwezig zullen zijn om de officiële opening van ons nieuwe bedrijf te verrichten”, aldus Henriëtte Timmermans, eigenaar van Axell Group.