Group, Logistics

Klanten en netwerk steunen Oekraïne 

Het is verbazingwekkend wat mensen en een netwerk kunnen bereiken in tijden als deze. 

De afgelopen weken zijn we allemaal opgeschrikt door de ontwikkelingen rondom Oekraïne. Als Nederlands/Pools familiebedrijf voelen wij ons verbonden met de mensen uit Oekraïne, waarvan velen naar Polen zijn gevlucht. Onze collega’s in Nederland en Polen zijn direct in actie gekomen en hebben het initiatief genomen om hulpgoederen in te zamelen.

Als organisatie hebben wij, Axell Logistics Nederland het initiatief genomen om een interne inzamelingsactie te organiseren. We hebben in totaal maar liefst 28 pallets ingezameld met hulpgoederen, in Etten-Leur en Diessen.

Samen met onze Poolse collega’s hebben we een totaal van 37 pallets weten in te zamelen.

Alle afdelingen hebben hun steentje bijgedragen. Netwerken en klanten zijn benaderd met de vraag of zij voorraad of financiële middelen wilden doneren waarvoor wij transport faciliteerden. Daarnaast heeft onze Poolse tak van de organisatie 2 gevluchte Oekraïense dames in dienst genomen. Zij werken vanaf deze week bij Axell en krijgen daarbij ook onderdak. 

In samenwerking met Loendersloot en Rida Trading hebben we een mooie eerste donatie kunnen doen richting de stichting JCI Nederland. We hebben drie eigen vrachtwagens gevuld met hygiëne/verzorgingsgoederen en deze afgeleverd bij de hub van JCI. De eerste lading pallets met ingezamelde goederen, zijn door charter Helvoirt getransporteerd. De rest van de pallets hebben wij zelf naar Polen getransporteerd.  

Lokale partijen zijn ook betrokken bij de inzamelingsactie. Corporate fashion uit Hilvarenbeek heeft maar liefst 300 winterjassen met capuchon gedoneerd.  

Ook onze klanten hebben een bijdrage geleverd. Waaronder de kinderschoenen fabrikant uit Nieuw-Zeeland, Bobux heeft 50 paar kinderschoenen gedoneerd. De dierenvoeding fabrikant ZIWIPets heeft twee pallets met hondenvoer gedoneerd en om in de trend van dieren te blijven hebben De Galgo mutsen (vrijwilligers voor hondenopvang) 4 pallets met dekens geschonken.  

Onze klant waar wij al meer dan 50 jaar mee samenwerken, Smurfit Kappa, heeft twee pallets karton geschonken. Dit was nodig voor het verpakken en transporteren van de goederen.  

Wij hebben ons personeel de mogelijkheid gegeven tot het inleveren van hulpgoederen of leveren van een financiële bijdrage. Als organisatie, om een extra steentje bij te dragen. Hebben wij het bedrag verdubbeld. Dit is een totaalbedrag van € 4.230,-. Buiten de donaties van externen. Het geldbedrag wordt gebruikt om in Polen hulpgoederen te kopen.  

Axell Group ondersteunt dit initiatief van harte en heeft zich hard ingezet om, zowel hulpgoederen als financiële hulp te leveren aan Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die geraakt wordt door deze oorlog.