De Bijenkorf

Image

Groeien in de samenwerking
In 2019 is het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden ondergebracht bij Ingram in Tilburg. Vanuit hier worden de online bestellingen verstuurd en de winkels beleverd. Voor het transport naar de winkels heeft de Bijenkorf gekozen om een samenwerking met Axell Logistics in Diessen aan te gaan, onder andere door de strategische locatie ten opzichte van Tilburg.

Sinds het begin van de samenwerking, drie jaar geleden, neemt de Bijenkorf transport- en warehousediensten af bij Axell Logistics. Voor het transporteren van winkelvoorraad maar ook voor point-of-sale materiaal en de opslag hiervan in een van de warehouses gelegen in Diessen.

In de toekomst zal de 7.000 m2 aan warehousing waarschijnlijk niet uitgebreid worden. Mogelijk dat het aantal transporten van 5 á 6 per dag zal verhogen door de Zero emissie zones die vanaf 2025 ingevoerd worden in winkelgebieden. Door de invoering van deze regelgeving zullen de gebieden waarschijnlijk alleen toegankelijk zijn voor elektrische trucks met een beperkter ladingvolume.

Icon
Groeien
Icon
Duurzaam
Icon
Partnerschap
Icon
Vooruitstrevend
Image

Langdurig en duurzaam partnerschap
De beslissing voor het aangaan van de samenwerking tussen beide bedrijven komt voort uit een samenhang van een aantal factoren. Hierover heeft Anne van Wijngaarden, afdeling Supply Chain Operations van de Bijenkorf het volgende gezegd:

“De gunstige ligging van Axell ten opzichte van het distributiecentrum in Tilburg speelde zeker mee bij deze beslissing, maar veel belangrijker zijn het concurrerende tarief en de flexibiliteit en servicegerichtheid van de mensen waar we mee samenwerken.”

Voor de Bijenkorf alle reden om de relatie voort te zetten en de samenwerking vast te leggen in een verlenging van het contract.

Over de Bijenkorf
De geschiedenis van de Bijenkorf begint in 1870, als Simon Philip Goudsmit op de Nieuwendijk in Amsterdam een kleine fourniturenwinkel opent die hij Magazijn de Bijenkorf noemt. De zaken gaan goed waardoor in 1915 de winkel verhuist naar het bekende gebouw op de Dam.

De Bijenkorf is de meest gerenommeerde keten van premium warenhuizen in Nederland. De winkelketen bestaat uit zeven winkels in  Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen en Maastricht en zeven webshops. De dagelijkse werkzaamheden in Nederland worden verricht met meer dan 2.500 mensen, waarvan 450 werkzaam op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost. Het distributiecentrum bevindt zich in Tilburg. Van hieruit worden de winkels bevoorraad en de online bestellingen verzorgd.

Onlangs is de Bijenkorf overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group en het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa. Deze bedrijven bezitten samen ook het vermaarde Berlijnse warenhuis Kaufhaus des Westens.

Image

Klimaatneutrale toekomstvisie
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van de Bijenkorf. Dit houdt in het aanbieden van duurzame producten, het minimaliseren van de impact op het milieu en het bevorderen van de samenleving voor mens en dier.

De Bijenkorf streeft naar een wereld waarin iedereen bewuste keuzes maakt en kwaliteit het wint van kwantiteit. Met impactvolle aanpassingen willen zij het verschil maken. Hiervoor hebben zij doelstellingen opgesteld:

  • In 2025 uitsluitend duurzamere merken verkopen;
  • In 2040 klimaatneutraal zijn;
  • Bedreigde wilde bijen helpen in hun voortbestaan.

Axell Logistics verzorgt het transport voor de Bijenkorf met HVO100, een schone brandstof waarmee de CO2-uitstoot met 90% wordt verminderd. Met ingang van 2025 wil Axell  helemaal emissievrij rijden. Dit sluit aan bij het streven van de Bijenkorf om  uiteindelijk geheel klimaatneutraal te opereren als organisatie.

Image

Axell Transport
Al bijna 90 jaar biedt Axell passende oplossingen in alle vormen van transport. De devisie Axell Transport levert in de hele BeNeLux binnen 24 uur. Onze ervaren chauffeurs en gedegen netwerk en software applicaties zorgen voor een volwaardig partnerschap waarbij klanten volledig worden ontzorgd.

Het gaat bij Axell namelijk niet alleen om vervoeren van een product van A naar B, maar ook om het aandragen van oplossingen om ambities en groei van onze opdrachtgevers te realiseren.