Smurfit Kappa ELCORR

Image

Samenwerking van oudsher
Smurfit Kappa heeft een ongeëvenaard portfolio aan verpakkingsoplossingen van papier, die constant wordt geüpdatet met nieuwe, toonaangevende innovaties. Al meer dan 80 jaar wordt dit aanbod versterkt met voordelen van geïntegreerde oplossingen, met (papier)ontwerp, logistiek, doorlooptijd van diensten en het voordeel dat de materialen in worden gekocht bij eigen papierfabrieken.

Door middel van de corridor zijn Axell Logistics en Smurfit Kappa in Etten-Leur letterlijk en figuurlijk aan elkaar verbonden. Door de jaren heen is de samenwerking flink gegroeid. Momenteel heeft Smurfit Kappa 18.000 m2 aan warehouse in gebruik en gemiddeld 1.500 transporten per jaar.

Icon
Van oudsher
Icon
Duurzaam
Icon
Partnerschap
Icon
Vooruitstrevend
Image

Langdurig en duurzaam partnerschap
Beiden bedrijven hebben door de jaren heen een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt. Door de ontwikkeling in vraag naar verpakkingsmateriaal en karton kon Axell Logistics een verhoging van transportdiensten aanbieden. Duidelijk is dat de bedrijven een duurzame samenwerking belangrijk vinden waardoor het denken in oplossingen steeds weer nieuwe kansen biedt. Een voorbeeld hiervan is de verschuiving van de grote afname van transport naar een nog grotere afname van warehouse m2’s in Etten-Leur. Waarbij de corridor techniek heeft geleid tot een letterlijke verbintenis tussen beiden.

Image

Duurzame productie
Deel van hun succes komt voort uit unieke geïntegreerde productiesystemen. Dit houdt in dat de productiebedrijven grondstoffen inkopen uit eigen bossen en papierfabrieken. Hierdoor wordt consistentie in productkwaliteit gewaarborgd wat kenmerkend is voor de producten van Smurfit Kappa.

Smurfit Kappa investeert in recycling installaties die gerecyclede vezels leveren die hergebruikt worden in eigen papierproductie. Omdat de producten 100% hernieuwbaar zijn en duurzaam worden geproduceerd, helpen zij klanten hun ecologische ‘footprint’ te verkleinen.

Over Smurfit Kappa
Smurfit Kappa positioneert zich als Nr. 1 in Europa voor de productie van golfkartonnen verpakkingen, containerboard en ‘bag in box’. Dit doet zij met 46.000 medewerkers vanuit 350 productielocaties in 36 landen in Europa en Amerika, met hoofdkantoor in Dublin en de regionale hoofdkantoren in Amsterdam en elders in Europa.

Sinds 1938 is Jefferson Smurfit bezig geweest met het realiseren van groei waardoor het bedrijf zich tot een dynamisch, vooruitstrevende organisatie heeft ontwikkeld in Ierland. Na vele fusies en overnames is Smurfit in 2005 gefuseerd met Kappa Packaging – een Nederlands bedrijf dat in 1974 is opgericht en Europa’s grootste producent van (golf)kartonverpakkingen is. Zodoende de naam Smurfit Kappa.

Image

Over Axell Logistics
Axell Logistics vindt zijn oorsprong in 1933 in het Brabantse Diessen. Daar richtte Jo Timmermans destijds dit familiebedrijf op onder de naam Timmermans Transport & Logistiek. Inmiddels is Axell Logistics uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, met twee locaties in Nederland – Diessen en Etten-Leur – en vijf locaties in Polen. In de ruim 150.000 m2 magazijnruimte bieden we uiteenlopende logistieke activiteiten voor een breed scala aan klanten. Dit stelt ons al bijna 90 jaar in staat om de beste logistieke oplossing te vinden voor de opdrachtgevers in de logistiek en transport.

Als volwaardig partner denken we ook inhoudelijk mee. Hierin onderscheidt onze werkwijze zich van de rest. Het gaat niet alleen om vervoeren van een product van A naar B, maar ook om het aandragen van concrete oplossingen om ambities en groei van onze opdrachtgevers te realiseren.