Group, Logistics

Portret Henriëtte Timmermans

Henriëtte Timmermans – De sterke pilaar van Axell Group

In 2004 nam Henriëtte de leiding over het familiebedrijf Axell Group op zich na het overlijden van haar echtgenoot, Jan Timmermans. Sindsdien heeft ze met een vastberaden koers het roer in handen gehouden. De kernwaarden van het bedrijf – respect, transparant, daadkrachtig, oplossingsgericht en ondernemend – vormen het fundament van haar leiderschap.

In haar beginjaren bewaakte Henriëtte vooral de dagelijkse gang van zaken. Maar na verloop van tijd begon ze haar eigen stempel te drukken. Ze gelooft in het benutten van elkaars expertise om verantwoord te groeien. Wat Henriëtte daarnaast kenmerkt, is haar inzet voor eerlijkheid en openheid. Ze plaatst deze waarden voorop, respecteert de individuele waardigheid van iedereen binnen het bedrijf en slaagde erin het bedrijf met succes door uitdagende periodes te leiden.

In 2016 bracht ze – samen met het toenmalige management – alle bedrijfsonderdelen samen onder de naam Axell Group. Hierbij werd naast een rebranding ook een krachtige boodschap uitgedragen: “Samen nog meer waarde toevoegen.” Dit weerspiegelde niet alleen haar streven naar synergie, maar daarnaast haar toewijding aan het behoud van de waarden van het familiebedrijf.

Want hoewel de familienaam ‘Timmermans’ van vrachtwagens en gevels verdween – wat niet voor iedereen makkelijk was – bleef de band met het verleden levendig. De naam Axell is namelijk door haar man Jan ooit bedacht voor de uitzendtak en blijft nu een bron van trots voor de hele familie. Zo bewijst Henriëtte dat hoewel namen kunnen veranderen, sterke waarden en toegewijd leiderschap de essentie van een familiebedrijf onveranderd in stand houden.

#pilaar #trots #familiebedrijf #kernwaarden