Retail distributie

Axell Logistics is al 90 jaar een zeer betrouwbare en ervaren partner op het gebied van retail distributie. Wij beleveren uw winkel op het gewenste bezorgmoment.

Wat is retail distributie?

Retail distributie is het proces waarbij goederen en diensten van producenten of groothandels naar de eindconsument worden gebracht. Dit omvat een reeks activiteiten zoals het opslaan, vervoeren en aanleveren van producten in winkels. Het doel van retail distributie is om producten op het juiste moment, op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid beschikbaar te stellen, zodat de behoeften en wensen van de consument optimaal worden vervuld.

Meer weten? Onze teams van Axell Logistics staan voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn de uitdagingen?

Retail leveringen zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Leveringen in het stadscentrum staan onder hoge druk en vinden vaak plaats op moeilijk bereikbare locaties. Daarnaast zijn er rijverboden en milieuzones die de logistiek bemoeilijken. Volumeschommelingen zorgen voor onvoorspelbare vrachten, en verkeersopstoppingen vertragen de levertijden. Verder spelen seizoensgebonden vraag en klantverwachtingen een rol, waarbij snelle levering en flexibiliteit belangrijk zijn. Met deze uitdagingen hebben wij elke dag te maken. Desondanks zijn wij als bedrijf goed toegerust om deze complexiteit aan te kunnen en onze klanten uitstekende service te blijven bieden.

Uw ervaren partner

Dankzij onze eigen vloot vrachtwagens en ervaren chauffeurs, die de regio door en door kennen, kunnen we deze uitdagingen effectief aanpakken. Onze chauffeurs weten precies hoe ze moeilijke locaties moeten bereiken en navigeren door milieuzones en rijverboden. Met onze lokale verkeerskennis kunnen we snel inspelen op veranderingen in volume. Hierdoor kunnen wij op tijd leveren en flexibel inspelen op de eisen van de retailmarkt. Bij Axell Logistics bent u verzekerd van een betrouwbare en efficiënte partner voor al uw leveringen.

Interesse in onze diensten?

Bij Axell Logistics zijn we klaar om uw betrouwbare partner te zijn in de retailsector, zowel nu als in de toekomst. Met ons moderne wagenpark, geavanceerde IT-systemen, goed opgeleide chauffeurs en innovatieve projecten staan we klaar om uw logistieke uitdagingen aan te pakken. Of u nu behoefte heeft aan warehousing, retail distributie of beide, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan het succes van uw onderneming.

Dien een terugbelverzoek in

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
diensten

Branchespecifieke retailoplossingen

Bij Axell Logistics bedienen we veel klanten binnen de retail distributie, zowel B2B (business-to-business) als B2C (business-to-consumer). Onze B2B-klanten bestaan uit groothandels, detailhandelaars en andere bedrijven die grote hoeveelheden goederen nodig hebben voor hun winkels of distributiecentra. Voor deze klanten zorgen we voor betrouwbare en tijdige leveringen van uiteenlopende producten, variërend van voedingsmiddelen en kleding tot elektronica en huishoudelijke artikelen.

Daarnaast ondersteunen we ook B2C-klanten, waarbij we direct aan consumenten leveren. Ons uitgebreide distributienetwerk en onze efficiënte logistieke oplossingen zorgen ervoor dat de bestelde producten snel en in perfecte staat bij de eindconsument of bij u thuis worden afgeleverd.

levering buiten openingstijden

Levering buiten openingstijden

Bij Axell Logistics zijn we klaar om uw betrouwbare partner te zijn in de retailsector, zowel nu als in de toekomst. Met ons moderne wagenpark, geavanceerde IT-systemen, goed opgeleide chauffeurs en innovatieve projecten staan we klaar om uw logistieke uitdagingen aan te pakken. Of u nu behoefte heeft aan warehousing, retail distributie of beide, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan het succes van uw onderneming.

Onze kernwaarden

Icon
Ervaring

Met meer dan 90 jaar ervaring in de markt bieden wij u betrouwbare en beproefde logistieke oplossingen.

Icon
Maatwerk

Bij ons krijgt u op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij uw unieke behoeften.

Icon
Transparantie

Duidelijkheid en openheid vormen de basis voor een goede relatie.

Icon
Partnership

Onze klanten blijven gemiddeld 10 tot 15 jaar bij ons, wat getuigt van onze duurzame relaties en uw vertrouwen.

Icon
Oplossingsgericht

Sinds 1933 denken wij van A naar B om voor u de beste oplossingen te vinden.

Duurzaam wagenpark

Duurzaamheid is van groot belang voor Axell Transport en haar klanten. Ons wagenpark voldoet aan de laatste eisen op het gebied van milieu- en geluidsnormen in de BeNeLux. Zo maken we gebruik van eco-combi’s en HVO100 hernieuwbare diesel. De eerste volledig elektrische vrachtwagen is besteld. In 2025 gaat deze vrachtwagen de weg op.

Meer diensten van Axell Group

Lees meer

Fulfilment services

Lees meer

Value Added Services

Alle diensten

Alle diensten

Veelgestelde vragen

Houdt Axell Logistics rekening met de milieunormen?

Ja. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. We zetten ons actief in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen, efficiënte routes en het naleven van strikte milieuregels. Door deze inspanningen zorgen we ervoor dat onze logistieke diensten niet alleen efficiënt en betrouwbaar zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Ik heb winkels in het buitenland. Levert Axell Group daar ook?

Ja, Axell Group levert ook in het buitenland. Wij verzorgen leveringen in de gehele Benelux. Dankzij onze uitgebreide logistieke infrastructuur en ervaren chauffeurs zijn wij in staat om uw winkels in deze regio's efficiënt en betrouwbaar te bevoorraden. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw producten altijd op tijd en in uitstekende staat aankomen, ongeacht de locatie van uw winkels binnen de Benelux.

Kunnen we onze IT systemen met elkaar koppelen?

Ja, dat is mogelijk. Bij Axell Logistics bieden we de mogelijkheid om onze IT-systemen te koppelen met die van uw bedrijf. Dit zorgt voor een vlekkeloze integratie van gegevens en processen, waardoor de efficiëntie en transparantie in de supply chain verbeteren.

Is uw vraag niet beantwoord in de FAQ?

Mocht uw vraag onbeantwoord zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wilt u uw winkeldistributie uitbesteden?

Zoekt u manieren om de efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen of een complex probleem op te lossen? Wij bieden graag persoonlijke ondersteuning en begeleiding om u verder te helpen.

Dien een terugbelverzoek in

"*" indicates required fields

Privacybeleid*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.